Joe Barbera

Sheila Barbera, the wife of the late Hanna-Barbera co-founder Joe Barbera, has listed their Studio City estate for $6.795 million dollars. According to the LA Times, Mrs. Barbera “will be making her primary residence at her Old Las Palmas estate in Palm Springs.”

The 2-acre property has a 6,900 square foot feet home with 4 bedrooms, staff quarters, and a floor-to-ceiling stone fireplace in the living room. There’s also a 7,200 square feet car garage, lighted tennis court, pool and spa. The home was built in 1988 so it’s not the site of any real animation history, unless you’re an admirer of A Pup Named Scooby-Doo and Jetsons: The Movie.

The home is listed by Karen Misraje of Partners Trust, Beverly Hills. Here’s the ALL-CAPS listing from her site:

ONE ENTERS THIS GATED ESTATE ALONG A WINDING DRIVEWAY TO A LARGE MOTOR COURT WITH A GRANDE PORTE-CO-CHERE. THIS TRADITION CLASSIC, COMMISSIONED IN 1988, IS A GATED BYRD DESIGN ESTATE AND IS SITUATED ON APPROXIMATELY 2 ACRES IN FRYMAN CANYON. THE ESTATE RESONATES SERENITY AND A COMFORTABLE FAMILY LIFESTYLE. IF OFFERS A CENTER ENTRY WITH A POWDER ROOM, A LIVING ROOM WITH FLOOR TO CEILING STONE FIREPLACE AND ACCESS TO AN OUTSIDE TERRACE WITH TREE TOP CANYON VIEWS. THE FORMAL DINING ROOM SEATS 10 GUESTS COMFORTABLY TO A MAXIMUN OF 16 GUESTS. THE GRACIOUS FAMILY ROOM/DEN HAS A FULL BAR, A FLOOR TO CEILING STONE FIREPLACE AND BEAUTIFULLY DESIGN LEADED GLASS WINDOW. THE MASTER SUITE IS ON THE MAIN FLOOR WITH A MASTER BATH AND A HUGE MASTER CLOSET. THE MASTER SUITE HAS VIEWS TO COLORFUL FOILAGE AND MATURE TREES. THE KITCHEN OFFERS A SUBZERO REFRIGERATOR AND FREEZER, A VIKING COOKTOP, BUILT-IN OVENS, CENTER ISLAND WITH SINK, WARMING DRAWERS AND A TRASH COMPACTOR WITH OVERVIEWS TO A PARK-LIKE SETTING. IN THE MAIN RESIDENCE THERE ARE 3 ADDITIONAL FAMILY BEDROOM SUITES, 1 STAFF SUITE, A LARGE LAUNDRY ROOM AND 2 STAIRCASES. A “GENTLEMAN’S” CAR GARAGE OFFERS 7200 SQ. FEET OF SPACE. THE SPACE IN THE GARAGE HAS ROOM FOR A NUMBER OF AUTOMOBILES, A PRIVATE GENTLEMAN’S OFFICE OR PLAYROOM, AN ADMISTRATIVE OFFICE, A STORAGE ROOM WITH A ROLL-UP DOOR AND A BATH. THERE IS A OUTSIDE ENTERTAINMENT PATIO ADJACENT THE POOL AND SPA. THIS ESTATE ALSO HAS A SECLUDED CHAMPIONSHIP LIGHTED TENNIS COURT AND ITS OWN COMMERCIAL GENARATOR. SHOWN BY APPOINTMENT ONLY!

Amid Amidi

Amid Amidi is Cartoon Brew's Publisher and Editor-at-large.

Latest News from Cartoon Brew